(przepis Jakuba Kuronia)
składniki:
600 g schabu bez kości
300 g wyrazistego w smaku sera (np. Stary Olęder)
1 łyżka świeżej bazylii
1 łyżeczka natki pietruszki i koperku
1 żółtko
4 łyżki mąki
2 łyżki bułki tartej
4 łyżki oliwy z oliwek
sól, pieprz
1. Mięso rozbić mocno tłuczkiem przez folię spożywczą. Ser zetrzeć na tarce a zioła posiekać.
2. Z sera, ziół, żółtka, bułki tartej, soli i pieprzu przygotować farsz i dobrze go wymieszać.
3. Na środku każdego kotleta położyć porcję farszu. Następnie złożyć plastry mięsa na pół, spiąć wykałaczką, przyprawić solą i pieprzem, obtoczyć w mące i smażyć na złoty kolor z obu stron.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz