czwartek, 14 lutego 2013
Sałatka z 2 puszek tuńczyka
przepis z gazetki Biedronki
składniki:
torebka sałat mix z rukolą
2 puszki tuńczyka w sosie własnym
2 jajka ugotowane na twardo
10 czarnych oliwek (Iberia)
10 pomidorków koktajlowych
1 ogórek
5 łyżek oliwy z oliwek
1 cytryna
4 łyżki octu
4 łyżki ziół prowansalskich
cukier, sól, pieprz
przygotowanie:
sos: 4 łyżki octu wymieszać z sokiem z 1 cytryny, całość doprawić pieprzem, solą, cukrem i ziołami prowansalskimi. Następnie całość wymieszać, stopniowo dodając oliwę.
Mix sałat przełożyć do miski. Dodać pomidorki i pokrojonego w plastry ogórka, następnie jajka pokrojone na 8 części i odsączony tuńczyk. Wszystko delikatnie wymieszać i polać sosem. Całość udekorować oliwkami.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz