I.
6 białek
3/4 szklanki cukru
1 szklanka maku
2 paczki wiórek kokosowych po 100 g.
1 łyżka mąki lub bułki tartej
Ubić białka z cukrem, dodać mak, wiórki. Piec ok. 20 min. w temperaturze 180 stopni.
II. (masa)
Ugotować 1/2 litra mleka z 5 łyżkami cukru i dodać do tego 4 łyżki mąki pszennej i 1 łyżkę mąki ziemniaczanej rozmieszanej z mlekiem. Wystudzić budyń. Utrzeć całe masło z budyniem (dodawanym po 1 łyżce)
III.
Na wystudzone ciasto I nałożyć masę II następnie pokrojone ananasy, potem moczone w soku ananasowym okrągłe biszkopty. Na każdym biszkopcie położyć 1 rodzynkę. Polać polewą.
POLEWA
1 kostka masła
2 łyżki cukru
4 łyżki kakao
4 łyżki wody
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz