składniki:
1 sałata rzymska lub lodowa
1 puszka kukurydzy złocistej z suszonymi pomidorami (Bonduelle)
1 filet z piersi kurczaka
1 bułka lub pieczywo tostowe
25 g parmezanu
sos:
1 łyżeczka musztardy
3 łyżki oliwy z oliwek
1 łyżeczka soku z cytryny
2 ząbki czosnku,
przygotowanie:
Umyte i osuszone liście sałaty porwać na mniejsze części. Mięso pokroić w drobne kawałki i podsmażyć kilka minut na gorącym oleju, doprawić solą i pieprzem. Wymieszać oliwę z musztardą, sokiem z cytryny i rozgniecionym ząbkiem czosnku, można dodać soli, pieprzu i cukru do smaku. Bułkę pokroić w drobną kostkę i podsmażyć z rozgniecionym ząbkiem czosnku.
sposób podania:
Na liście sałaty wysypać kukurydzę złocistą z suszonymi, ułożyć podsmażone kawałki kurczaka, całość polać przygotowanym sosem i posypać startym parmezanem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz