wtorek, 5 lutego 2013

Babka z kakao " ESKA"

200 g mąki pszennej  (ok. 1,5 szklanki)
90 g mąki ziemniaczanej (ok. 0,5 szklanki)
6 jaj
200 g cukru (ok. 1 szklanki)
stopiona kostka masła
1 cukier waniliowy
2 łyżeczki kakao
1 łyżeczka proszku do pieczenia
cukier puder do dekoracji

Jajka ubić z cukrem, aż masa podwoi objętość. Dodać stopniowo oba rodzaje mąki i proszek do pieczenia, wymieszać. Nadal mieszając dodawać stopniowo masło i cukier waniliowy. 2/3 ciasta wlać do formy a resztę wymieszać z kakao. Ciemne ciasto wylać na jasne. Piec 45 min. w temp. 170 stopni. Ostudzone posypać cukrem pudrem.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz