Składniki:
- 2 szklanki mąki
- 3-4 jajka
- woda
- sól
Przygotowanie:
Mąkę przesiać na stolnicę, część odłożyć do podsypania. W mące zrobić wgłębienie, wbić jajka, dodać wodę i szczyptę soli. Początkowo ciasto zarabiać nożem, dodając tyle wody, aby było gęste i nie przyklejało się do stolnicy. Gdy wszystkie składniki połączą się, wyrabiać dłońmi do zyskania jednolitej, elastycznej masy. Dobrze wyrobione ciasto jest lśniące i porowate na przekroju. Wyrobione ciasto podzielić na części, przesypać mąką, włożyć do miski i przykryć, aby nie obeschło. Każdą część ciasta przenieść na stolnicę i nadać mu kształt kolisty, wałkując od środka we wszystkich kierunkach. Wałkować aż ciasto osiągnie grubość 2 mm i pozostawić do przeschnięcia. Zwinąć w rulon, przesunąć na brzeg stolnicy i ostrym nożem kroić w poprzek w cienkie o szerokości 3 mm. Makaron rozrzucić na stolnicy, aby przeschnął. Do wrzącej, osolonej wody wrzucić tyle ciasta alby przykryło dno, zamieszać, nakryć i gotować 4-5 minut, dogotowując pod przykryciem na małym ogniu. Kluski odcedzić. Podawać do drugich dań i zup, jako danie samodzielne z sosami, posypane serem.
Best Casino Games in Las Vegas
OdpowiedzUsuńCasino is a fun, high-tech and fun way to enjoy the games of Las Vegas at Suncity and its 선시티카지노 As an independent site this site has 파라오카지노 built a solid reputation in my lifetime